21 Şubat 2012 Salı

PRATİK BİLGİLER



Hayatımızı kolaylaştırmanın birçok yolu vardır esasında ama birçoğundan haberimiz yoktur.Çalışma hayatımızda,evde ev hanımlarının işini kolaylaştıracak pratik çözümler vardır.Hayatın içinde pratik olmak çok önemlidir inanılmaz avantaj sağlar bize,en önemliside zamandan tasarruftur bence.
Ütü yapmayı kolaylaştırmanın yolları:Ütü yaparken ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Ütü yapma süresi kısalacaktır
Kabarmayan kekleri ne yapmalı:Kekiniz kabarmadıysa üzülmeyin. Pişirdiğiniz keki alın ve iyice ufalayın. Sonra bunu küçük toplar haline getirin. Hemen bir çikolata sosu hazırlayın. Yuvarladığınız küçük topları çikolata sosuna batırıp bir kaba dizin. Üzerine de Hindistan cevizi serpin. Afiyet olsun.
Kuru bakliyatlar nasıl saklanır:Kuru baklagilleri saklarken içine bir iki diş sarımsak atın. Böylece bakliyatların böceklenmesini önlemiş olursunuz.
Kızartma yaparken neye dikkat etmeli:Kızartacağınız yiyecekleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırınız. 15 dk buzdolabında bekletip sonra kızartın. Böylece hem lezzetli olacak hem de daha az kalori ve yağ içerecektir.
Bitkisel banyo nasıl yapılır?1 avuç adaçayı, 1 avuç lavanta çiçeği, 1 avuç kekik, 1 avuç biberiye ince bir tülbentin içine konur. Sıcak su dolu küvetin içine bırakılır.10 dk bekledikten sonra küvete girilip 30 dk kalınır. Sonra ılık suyla duş alınır.
Kazaklardaki Sigara Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı:Bir litre suya bir çorba kaşığı tuz atarak kazağı bir iki saat bu suda bekletiniz. Sonra kazağı bol suyla durulayın.
Sigara Kokusuna Karşı Ne Yapmalı:Bir havluyu soğuk suyla ıslattıktan sonra sinek kovalar gibi sallayarak evin içinde dolaştırınız.Ya da evin içinde bir mum yakınız. Bir yöntem de sigara içilen yerin bazı köşelerinde mangal kömürü ya da sirke bulundurun.Belirli yerlere ıslak sünger asın.  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kardelen Çiçeği Hikayesi

Şarkı ve şiirlere konu olan kardelen çiçeği romantikliğin ve umudun en güzel sembolüdür. Kardelen çiçeğinin pek çok sembolik adının olmasını...