9 Şubat 2012 Perşembe

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR


Hayatımızda  doğru bildiğimiz o kadar çok yanlışlarımız var ki şaşar kalırsınız, bu kadar yanlışların içinde nasıl oluyorda hayatımızın tamamında doğru olarak yer alıyorlar.Burda bunları sizinle paylaşarak, doğruyla yanlışların yerlerini değiştirmek isteyebilirsiniz.

Yanlış, Et ve tavuk yemekleri ile ayran yada yoğurt yenmesi, doğru olan et ve tavukları ayran yada yoğurtsuz tüketmek.

Yanlış, bitki çaylarının kilo vermede ve yağların parçalamasında etkili olduğu, bilinenin aksine bitki çaylarının, zayıflamada direkt bir etkisi bulunmamaktadır. Özellikle içerdikleri sinameki, rezene, papatya gibi bitkilerle vücutta oluşan ödemin atılmasına, bağırsak şikâyeti olan kişilerin rahatlamasına yardımcı oluyorlarsa da tekrar belirtmeliyim ki; bitki çaylarının yağların parçalanmasında bir etkisi bulunmamaktadır.

Yanlış,diyet yaparken etli sebze yemekleri yememeliyim. Sebzelerle etlerin birbirlerini etkilemesi gibi bir durum yoktur. Ayrıca sebzeler, iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olup, et ise iyi bir protein kaynağıdır. Birlikte tüketildiklerinde ise besin değeri artar ve bu da vücut için faydalı bir durumdur. Bunun yanı sıra, sebzeler lif de içerdiği için diyette yaşanan kabızlık şikâyetinin de azalmasına yardımcı olur.


Yanlış,meyve kilo aldırmaz, diyet yaparken sınırsız yenebilir!
Meyve düşük kalorili bir besin maddesi olduğu kadar aynı zamanda vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. Her şeyde olduğu gibi abartmamak kaydı ile özellikle de ara öğünlerde açlık duyduğumuz zamanlarda meyvenin tercih edilmesi doğru bir alışkanlıktır. Ancak unutmamak gerekir ki, meyveyi asla ana öğün olarak düşünmemeliyiz. Meyveyi öğün aralarında birer porsiyon halinde tüketmeli; bunun yanı sıra incir,muz gibi kalorisi yüksek meyveler yerine, elma, portakal gibi düşük kalorili meyveleri tercih etmeliyiz.

Yanlış,Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak su yağları eritir.
Halk arasında inanılan bir başka yanlış da sabahları, yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir. Ancak bu inanç tamamen yanlıştır. Suyun veya içine katılacak olan limon, soda, gibi maddelerin, bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek, yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır. Sıcak suyun tavsiye edilmesinin asıl nedeni midede 80 dakika gibi uzun bir süre kalması ve doygunluk hissi vermesidir.Doğru bilgilere herkesin her zaman ihtiyacı vardır, bunları paylaşmak ise bizlere düşer...


http://www.kamilemutlu.blogspot.com











8 yorum:

  1. Ben et yemekleri ile ayran olayına takıldım Kamile Hanım protein+protein sebebi nedir acaba?çok şaşırdım.

    YanıtlaSil
  2. Bende şaşırdım esasında trt 1 de gülben programında doktor anlattı gülben bile şaşırdı daha dün çocuklara köfte yoğurt yedirdim dedi evet yoğurt ve ayran et ve tavuktaki proteini yok ediyomuş et yeminizin bi anlamı kalmıyormuş yararı yok yani,onun için et yerken sade yoğurt ve ayranı yiyip içmiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Çok şaşırtıcı yıllardır bu yanlışı yaptık demekki.teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
  4. Siteme hoş geldiniz bayan mutlu.Sefa getirdiniz. Faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizde hoşgeldiniz sayın vuslat bende teşekkür ederim.

      Sil
  5. 18. izleyicin olarak merhaba blogunu beğendim ve seni izlemye aldım. bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. tşk.ediyorum bende seni izlemek isterim ama bağlantı açmamışsın sanırım izleyemiyorum nasıl izlicem seni

    YanıtlaSil

Kardelen Çiçeği Hikayesi

Şarkı ve şiirlere konu olan kardelen çiçeği romantikliğin ve umudun en güzel sembolüdür. Kardelen çiçeğinin pek çok sembolik adının olmasını...